Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 26g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.6g2.1kcal0.3g0.2g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 2.9g8.7kcal0.3g1.6g0.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 31g105kcal3.1g21.4g0.4g1.1g
Siirappi 1g3.2kcal0g0.8g0g0g
Oliiviöljy 1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana126g263kcal7.4g48g3.8g3g
Valittu annoskoko63g131kcal3.7g24g1.9g1.5g
Annoskoko puolitettuna32g66kcal1.9g12g1g0.8g
Arvot/100g100g208kcal5.9g38g3g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206