Punainen linssikeitto

Hienonna sipuli (2 kpl) ja valkosipulinkynnet (2 kpl).

Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi.

Kuullota sipulit ja paprika öljyssä (2 rkl) Lisää joukkoon vesi (1 l), liemikuutiot (2 kpl) ja huuhdotut linssit (3 dl) Keitä noin 20 min., kunnes linssit ovat kypsiä.

Lisää tomaattimurska (1 tlk) ja mausteet.

Soseuta vähän, kuumenna ja tarkista maku.

Vinkki! Lisää pari nokaretta sulatejuustoa.

Makean chilikastikkeen voit korvata chilijauheella.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Megi70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green7.8g25kcal1.9g3.8g0.1g0.9g
Sipuli 3.4g1kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Paprika vihreä 5.3g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.9g8.4kcal0g0g0.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 13g3.7kcal0.1g0.7g0g0.2g
Soijakastike 0.6g0.3kcal0g0.1g0g0g
Chilikastike makea (Rainbow), annos 20g1.3g2.4kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana127g86kcal4g11g2g2.6g
Valittu annoskoko63g43kcal2g5.5g1g1.3g
Annoskoko puolitettuna32g21kcal1g2.8g0.5g0.7g
Arvot/100g100g68kcal3.2g8.7g1.6g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=363614