Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 16g12kcal0.3g2.4g0g0.2g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)9g17kcal1g0.5g1.2g0g
Porkkana 4.7g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Keittojuures, Pirkka3.1g0.8kcal0g0.1g0g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr0.3g0.8kcal0g0g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Tomaattipyree,euroshopper1.1g0.9kcal0g0.2g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu3.9g2.3kcal0g0.2g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.4g3.9kcal0g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana127g80kcal2.6g7.6g3.8g0.6g
Valittu annoskoko64g40kcal1.3g3.8g1.9g0.3g
Annoskoko puolitettuna32g20kcal0.7g1.9g1g0.2g
Arvot/100g100g63kcal2g6g3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073