Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g209g42kcal1.3g7.9g0.6g2.9g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Valkosipuli 17g18kcal1.3g2.7g0.1g0.4g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g17g4.2kcal0.1g1.4g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 334g662kcal8.8g2.6g64.8g22.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1260g1481kcal24.4g34g131.2g53.2g
Valittu annoskoko630g741kcal12.2g17g65.6g26.6g
Annoskoko puolitettuna315g370kcal6.1g8.5g32.8g13.3g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081