Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g29g30kcal2.3g4.7g0.2g0.6g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1440g1091kcal26.9g222g2.9g14.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g1800g504kcal10.8g107.1g3.6g45g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g360g252kcal0g14.4g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)900g765kcal9g31.5g63g0g
Kasvisliemikuutio 79g241kcal7.5g10.7g18.6g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 1440g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 72g247kcal7.3g50.4g0.9g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12600g6358kcal132.2g898.8g179.2g133.8g
Valittu annoskoko6300g3179kcal66.1g449.4g89.6g66.9g
Annoskoko puolitettuna3150g1589kcal33.1g224.7g44.8g33.5g
Arvot/100g100g51kcal1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445