Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2800g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis3000g3360kcal660g0g90g0g
Voi, 1 tl, 5 g80g584kcal0.8g0.8g64g0g
Vehnäjauho puolikarkea 100g343kcal10.2g70g1.2g3.5g
Sipuli (kuorittu)220g59kcal2.9g10.6g0.4g3.7g
Ketsuppi, Heinz140g144kcal1.3g33.7g0.1g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12680g8981kcal1350.4g230.2g311.4g17.8g
Valittu annoskoko6340g4491kcal675.2g115.1g155.7g8.9g
Annoskoko puolitettuna3170g2245kcal337.6g57.6g77.9g4.5g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079