Peltileipä

1. Liuota hiiva lämpimään veteen.

Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten, alusta loput.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Lisää öljy.

4. Anna kohota 15min ja kaada taikina sitten uunipellille.

Anna kohota n. 30min.

Voit leikata veitsellä/taikinapyörällä ristikon taikinan pintaan, leivän saa näin kätevästi annospaloiksi.

5. Voitele munalla tai kylmällä vedellä, ripottele siemenet leivän pinnalle.

6. Paista 200asteessa noin 20min.

:)

Jauhoseokseen voi lisätä esim.

kaurahiutaleita ja siemenet voi olla muutakin kun kurpitsansiemeniä.

Leivän pinnalle voi myös painella esim.

oliiveja tai kirsikkatomaatinpuolikkaita foccacian tapaan.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Riitasointu1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g4.1g15kcal1.9g1.7g0.2g0g
Vesi188g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g375g1238kcal45g247.6g9g30.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl19g169kcal0g0g18.8g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu38g203kcal9.2g6.7g17.2g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1272g3323kcal112.2g530g90.4g64.6g
Valittu annoskoko636g1662kcal56.1g265g45.2g32.3g
Annoskoko puolitettuna318g831kcal28.1g132.5g22.6g16.2g
Arvot/100g100g261kcal8.8g41.7g7.1g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142152