Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 1600g2209kcal300g0g112g0g
Makaroni (myllynparas raaka)1000g3500kcal128g697g19g32g
Tomaattimehu Marli2000g290kcal20g68g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g1200g660kcal37.2g76.8g24g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56g1g2.8g
Oivariini, juokseva, rasvaseos80g576kcal0.4g0.4g64g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%400g1120kcal116g10g68g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12720g17260kcal1219.6g1816.4g576g69.6g
Valittu annoskoko6360g8630kcal609.8g908.2g288g34.8g
Annoskoko puolitettuna3180g4315kcal304.9g454.1g144g17.4g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322