Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 417g318kcal7.8g64.7g0.8g4.2g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)70g104kcal7g7.7g4.9g0g
Sipuli 84g25kcal1g4g0.2g1.4g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)56g89kcal1.5g1.5g8.3g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g1.7g5.2kcal0.3g0.7g0.1g0.3g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 7g3.2kcal0.2g0.3g0.1g0g
Rypsiöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1275g1139kcal35.6g157.8g34.4g11.8g
Valittu annoskoko638g569kcal17.8g78.9g17.2g5.9g
Annoskoko puolitettuna319g285kcal8.9g39.5g8.6g3g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075