Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 11g34kcal2g5.4g0.1g1.2g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g6.7g21kcal0.8g0.1g2g0g
Vesi45g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sinappi 0.3g0.4kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.4g1kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana129g113kcal5.6g11.2g4.4g2.4g
Valittu annoskoko65g57kcal2.8g5.6g2.2g1.2g
Annoskoko puolitettuna32g28kcal1.4g2.8g1.1g0.6g
Arvot/100g100g88kcal4.3g8.7g3.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281576