Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g38g9kcal0.7g1.1g0.2g0.7g
Sipuli 13g3.8kcal0.2g0.6g0g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g9g20kcal2.2g0g1.2g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)2.2g3.4kcal0.1g0.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana130g102kcal6.6g4g6.4g1.8g
Valittu annoskoko65g51kcal3.3g2g3.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna32g26kcal1.7g1g1.6g0.5g
Arvot/100g100g79kcal5.1g3.1g4.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573