Paahdettu tomaattikeitto

• Lämmitä uuni 200 asteeseen.

• Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne puoliksi.

Asettele puolikkaat tomaatit leikkauspinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Tomaateista saattaa valua nestettä paiston aikana joten kannattaa valita pelti jossa on reunat.

• Lyö kevyesti veitsen lappeella valkosipuleita ja laita tomaattien päälle.

Lorauta päälle kunnolla oliiviöljyä ja ripottele hieman suolaa ja sokeria.

Huuhtele paprikat ja chili, poista siemenkodat ja leikkaa paloiksi.

Kuori sipulit ja leikkaa paloiksi, laita paprikat ja sipulit uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa.

• Laita tomaattipelti uunin keskitasolle ja paprika-sipuli vuoka uunin alaosaan.

Paista kasviksia uunissa noin tunti, tomaattien kuuluu paahtua pinnasta mutta jos ne alkaa tummua liikaa niin laske lämpötilaa.

• Ota kasvikset uunista ja kaada ne kattilaan.

Lisää nippu basilikaa ja aja keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutio tai fondi.

Anna kiehua hetken aikaa ja maista keittoa.

Tomaattien kypsyydestä riippuen voit lisätä vähän tomaattipyreetä jos kaipaat lisää makua.

• Annostele keitto lautasille, lorauta oliiviöljyä ja repäise kunnon pala buffalo mozzarellaa päälle.

Voidaan nauttia myös kylmänä!!!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 713 grammaa

Retiis1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g3375g685kcal20.2g128.2g10.1g47.2g
Paprika punainen 1188g348kcal11.2g53.5g4.8g22.6g
Valkosipuli 36g39kcal2.8g5.9g0.2g0.8g
Sipuli (kuorittu)450g122kcal5.8g21.6g0.9g7.6g
Chili paprika punainen45g18kcal0.9g4g0g0g
Oliiviöljy 34g299kcal0g0g33.8g0g
Sokeri 27g110kcal0g27g0g0g
Vesi1125g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 25g75kcal2.4g3.3g5.8g0.4g
Basilika, tuore 113g31kcal3.5g1.2g0.9g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12834g3451kcal93.6g489.4g113g160.8g
Valittu annoskoko6417g1725kcal46.8g244.7g56.5g80.4g
Annoskoko puolitettuna3209g863kcal23.4g122.4g28.3g40.2g
Arvot/100g100g27kcal0.7g3.8g0.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=303315