Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g4504g4865kcal878.3g0g153.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 1201g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)330g89kcal4.3g15.9g0.7g5.6g
Voi, 1 tl, 5 g150g1096kcal1.5g1.5g120.1g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g210g736kcal23.1g1.1g67.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12864g13604kcal1815.8g41.6g682.8g14.4g
Valittu annoskoko6432g6802kcal907.9g20.8g341.4g7.2g
Annoskoko puolitettuna3216g3401kcal454g10.4g170.7g3.6g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993