Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1998g919kcal63.9g95.9g30g0g
Hiiva 200g149kcal26.2g2.2g0.8g13.8g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 160g482kcal0.2g118.4g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 260g839kcal75.3g18.2g51.9g79.5g
Ruisjauho (Rainbow)1598g5114kcal159.8g1006.7g36.8g223.7g
Vehnäjauho puolikarkea 1558g5346kcal158.8g1090.6g18.7g54.5g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl400g3596kcal0g0g399.5g0g
Puolukka 240g93kcal1.1g16.3g1.2g6.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12864g33074kcal970.6g4696.6g1077.8g755.4g
Valittu annoskoko6432g16537kcal485.3g2348.3g538.9g377.7g
Annoskoko puolitettuna3216g8268kcal242.7g1174.2g269.5g188.9g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600