Ohut pitonäkki

Sekoita 1,5 desiin maitoa suola ja ryynit.

Anna niiden turvota vähintään 30 min. Lisää loppu maito ja murenna joukkoon hiiva.

Alusta vehnäjauhoilla löysähkö taikina.

Sekoita lopuksi voi taikinaan.

Anna nousta tunnin verran.

Leikkaa taikina paloiksi ja painele niistä tasainen levy.

Kauli levy n. 0,5 cm paksuiseksi.

Siirra pellille ja kuvioi ruuduiksi taikinapyörällä.

Anna levyn nousta vielä ½ tuntia.

Pistele pinta haarukalla tiheästi.

Paista 250 asteessa 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 70 annosta ja yksi annos painaa n. 23 grammaa

Astaanneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen197g65kcal6.5g9.7g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl16g54kcal2.2g8.8g1.1g1.7g
Vehnäjauho puolikarkea 395g1354kcal40.2g276.1g4.7g13.8g
Voi 20g143kcal0.2g0.1g16g0g
Hiiva, 50g14g8.4kcal1.8g0.2g0.1g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1288g3248kcal101.8g589.8g43.8g31g
Valittu annoskoko644g1624kcal50.9g294.9g21.9g15.5g
Annoskoko puolitettuna322g812kcal25.5g147.5g11g7.8g
Arvot/100g100g252kcal7.9g45.8g3.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151734