Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 438g104kcal7.9g9.6g1.3g10g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 131g83kcal3.9g6.3g4.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g45kcal1.3g9.2g0.2g0.5g
Oivariini, 80 normaalisuolainen13g95kcal0.1g0.1g10.5g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste44g158kcal12.7g0.7g12.3g0g
Rypsiöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1288g1047kcal51.8g51.8g66.6g21g
Valittu annoskoko644g524kcal25.9g25.9g33.3g10.5g
Annoskoko puolitettuna322g262kcal13g13g16.7g5.3g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130