Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt2000g920kcal64g96g30g0g
Hiiva 200g149kcal26.2g2.2g0.8g13.8g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 160g482kcal0.2g118.6g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 260g840kcal75.4g18.2g52g79.6g
Ruisjauho (Rainbow)1600g5120kcal160g1008g36.8g224g
Vehnäjauho puolikarkea 1560g5353kcal159g1092g18.7g54.6g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl400g3600kcal0g0g400g0g
Puolukka 240g93kcal1.1g16.3g1.2g6.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12880g33115kcal971.8g4702.6g1079g756.4g
Valittu annoskoko6440g16558kcal485.9g2351.3g539.5g378.2g
Annoskoko puolitettuna3220g8279kcal243g1175.7g269.8g189.1g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600