Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)799g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Peruna, punnittu kuorineen 799g517kcal12.8g105.3g1.4g6.8g
Porkkana 799g261kcal5g44.4g1.6g20.4g
Paistijauheliha nauta 5%3196g4123kcal664.8g0g159.8g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa799g2397kcal183.8g0g183.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12880g15073kcal1755.4g382.4g697g85.8g
Valittu annoskoko6440g7536kcal877.7g191.2g348.5g42.9g
Annoskoko puolitettuna3220g3768kcal438.9g95.6g174.3g21.5g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794