Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)800g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Peruna, punnittu kuorineen 800g518kcal12.8g105.4g1.4g6.8g
Porkkana 800g262kcal5g44.5g1.6g20.4g
Paistijauheliha nauta 5%3200g4128kcal665.6g0g160g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa800g2400kcal184g0g184g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12896g15091kcal1757.4g382.8g697.8g85.8g
Valittu annoskoko6448g7546kcal878.7g191.4g348.9g42.9g
Annoskoko puolitettuna3224g3773kcal439.4g95.7g174.5g21.5g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794