Vadelmakohokas

Ainekset:

230g vadelmia
1,3 dl tomusokeria (80 g)
2 kananmunaa
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja (50 g)
0,3 dl leivinjauhetta

Valmistusohje:

Voitele vähintään litran vetoinen kohokasvuoka tai 6 annosvuokaa ja sirottele voideltuun pintaan hienoa sokeria.

Kuumenna uuni 175-180 asteeseen.

Mausta vadelmat liköörillä tai snapsilla.

Sirottele pinnalle 2-3 rkl tomusokeria.

Erota valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vatkaa neljä valkuaista vaahdoksi ja lisää vatkatessa vähitellen 0,75 dl tomusokerista.

Nosta keltuaiset ja jauhot varovasti valkuaisvaahtoon ja lisää nopeasti vadelmat.

Kaada vaahto saman tien kohokasvuokiin ja työnnä vuoka uunin keskiosaan.

Anna kypsyä noin 35 minuuttia.

Seulo kohokkaan päälle loput tomusokerista ja tarjoa välittömästi.

Jos kohokkaan pinta loppuvaiheessa uhkaa tummua liikaa, peitä se viimeisten 10 minuutin ajaksi kevyesti leivinpaperin palasella.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Syysneito91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 2462g1011kcal24.6g100.9g19.7g91.1g
Tomusokeri 1dl=60g856g3425kcal0g856.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 1177g1679kcal147.2g3.5g120.7g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 749g317kcal73.5g3g0.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g43g171kcal0g42.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 535g1836kcal54.5g374.6g6.4g18.7g
Leivinjauhe 642g1128kcal33.4g242.7g0g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12928g19136kcal666.4g3246.6g295g226g
Valittu annoskoko6464g9568kcal333.2g1623.3g147.5g113g
Annoskoko puolitettuna3232g4784kcal166.6g811.7g73.8g56.5g
Arvot/100g100g148kcal5.2g25.1g2.3g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285025