Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka150g406kcal30g0g31.5g0g
Kurkku 100g11kcal0.6g1.4g0.1g0.7g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g125g25kcal0.8g4.8g0.4g1.8g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 50g6.5kcal0.6g0.5g0.1g0.6g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Vispikerma (Milbona)100g293kcal2.5g3.2g30g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g0.8g2.9kcal0g0.7g0g0g
Sinappi (teollinen)5g6.4kcal0.2g0.7g0.3g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 5g1.7kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1296g1819kcal97g23.2g147.4g6.2g
Valittu annoskoko648g910kcal48.5g11.6g73.7g3.1g
Annoskoko puolitettuna324g455kcal24.3g5.8g36.9g1.6g
Arvot/100g100g140kcal7.5g1.8g11.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956