Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 134g952kcal1g0.5g107.2g0g
Sokeri 85g347kcal0g85.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai131g457kcal15.7g92.7g2.7g3.9g
Kananmuna kuoreton 37g53kcal4.6g0.1g3.8g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)50g17kcal1.7g2.5g0g0g
Leivinjauhe 3.3g5.9kcal0.2g1.3g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka3.3g13kcal0g3.3g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g201g68kcal0.4g14.3g0.6g3.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.3g12kcal0.1g2.7g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1296g3848kcal47.4g405.4g228.8g15g
Valittu annoskoko648g1924kcal23.7g202.7g114.4g7.5g
Annoskoko puolitettuna324g962kcal11.9g101.4g57.2g3.8g
Arvot/100g100g297kcal3.7g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272