Purjoperunakeitto

Perunoita 700g
purjoa 450g
vettä 1 litra
maustamiseen:
suola
valkosipuli
mustapippuri
chilipalko
basilika

Pestyt, pilkotut perunat ja purjo sekä mausteet keitetään n 20-30 min pehmeiksi ja soseutetaan.

Lisää keittolautaselliselle raejuustoa tai tuorejuustoa makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3004g0kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g2103g1262kcal31.5g273.4g2.1g18.9g
Purjosipuli 1352g309kcal24.5g32.4g2.7g28.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g21g22kcal1.7g3.4g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12960g3186kcal115.4g618.4g9.8g95.4g
Valittu annoskoko6480g1593kcal57.7g309.2g4.9g47.7g
Annoskoko puolitettuna3240g797kcal28.9g154.6g2.5g23.9g
Arvot/100g100g25kcal0.9g4.8g0.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=162850