Vaahtokarkit

Valkuaiset vaahdoksi

liivate + kylmä vesi (0,5 dl)

kuumaan veteen hermesetas, vanilja-aromi, suola, liivateseos.

Ei tarvitse keittää (makeutusaine ei toimi kuten sokeri) Vatkataan vaahdoksi (annetaan jäähtyä)

Vaahdot yhdistetään.

Massa rasvattuun, jauhotettuun vuokaan (esim.

tärkkelykset tai muu "pölymäinen" jauho, esim.

prode, kookosjauho ok).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Minttut
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 2520g1068kcal247.2g10.1g2.5g0g
Liivate 216g753kcal185g0g0.2g0g
Hermesetas-jauhe144g416kcal1.7g80.6g0g57.6g
Vesi3600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12960g4475kcal867.8g181.4g5.4g115.2g
Valittu annoskoko6480g2237kcal433.9g90.7g2.7g57.6g
Annoskoko puolitettuna3240g1119kcal217g45.4g1.4g28.8g
Arvot/100g100g35kcal6.7g1.4g0g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=286954