Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1340g9515kcal10g5.4g1071.6g0g
Sokeri 854g3466kcal0g853.1g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1306g4571kcal156.7g927.3g27.4g39.2g
Kananmuna kuoreton 368g526kcal46g1.1g37.8g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)502g166kcal16.6g24.6g0g0g
Leivinjauhe 34g59kcal1.7g12.7g0g0.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka34g134kcal0g33.2g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g2009g683kcal4g142.7g6g36.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g34g122kcal1.2g26.7g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12960g38482kcal472.4g4053.6g2288g151.2g
Valittu annoskoko6480g19241kcal236.2g2026.8g1144g75.6g
Annoskoko puolitettuna3240g9621kcal118.1g1013.4g572g37.8g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272