Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 166g1180kcal1.2g0.7g132.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1994g658kcal65.8g97.7g0g0g
Hiiva 166g124kcal21.8g1.8g0.7g11.5g
Suola, annos 3g33g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki665g372kcal56.5g33.2g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3456g11858kcal352.2g2419.2g41.5g121g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12960g28385kcal995g5105.2g352.8g265g
Valittu annoskoko6480g14192kcal497.5g2552.6g176.4g132.5g
Annoskoko puolitettuna3240g7096kcal248.8g1276.3g88.2g66.3g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567