Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2444g8384kcal249g1710.5g29.3g85.5g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)902g3338kcal126.3g496.2g72.2g99.2g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%38g94kcal5.3g4.1g2.1g18.4g
Vesi, vesijohtovesi 2632g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g41g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen188g1353kcal0g0g150.4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka188g1654kcal0g0g188g0g
Sokeri 45g183kcal0g45.1g0g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12992g30014kcal761.2g4511.8g884g406.2g
Valittu annoskoko6496g15007kcal380.6g2255.9g442g203.1g
Annoskoko puolitettuna3248g7504kcal190.3g1128g221g101.6g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979