Karppaajan Lätyt

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 29 grammaa

Norimi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)5568g7016kcal612.5g16.7g501.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g371g2710kcal3.7g3.7g297g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g557g3341kcal133.6g36.7g300.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12992g26133kcal1499.6g114.2g2197.6g0g
Valittu annoskoko6496g13066kcal749.8g57.1g1098.8g0g
Annoskoko puolitettuna3248g6533kcal374.9g28.6g549.4g0g
Arvot/100g100g201kcal11.5g0.9g16.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432780