Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha901g1495kcal171.2g0g90.1g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1501g1143kcal28.2g232.7g3g15g
Porkkana 150g49kcal0.9g8.3g0.3g3.8g
Lanttu 150g43kcal1.5g6.9g0.5g2.7g
Sipuli 150g45kcal1.9g7.2g0.3g2.6g
Vesi, vesijohtovesi 3603g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)33g93kcal3.1g5.9g6.3g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12996g5737kcal413.6g522g201g48.6g
Valittu annoskoko6498g2869kcal206.8g261g100.5g24.3g
Annoskoko puolitettuna3249g1434kcal103.4g130.5g50.3g12.2g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368462