Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki32g25kcal4.1g0.6g0.6g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 32g42kcal0.8g1g3.8g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.6g2.6kcal0g0.6g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana130g140kcal9.8g4.6g8.8g0g
Valittu annoskoko65g70kcal4.9g2.3g4.4g0g
Annoskoko puolitettuna33g35kcal2.5g1.2g2.2g0g
Arvot/100g100g107kcal7.5g3.5g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803