Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle44g57kcal2.9g8.8g1.3g2.2g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 13g3.5kcal0.1g0.2g0.1g0.2g
Oliiviöljy 1.6g15kcal0g0g1.6g0g
Valkosipuli 1.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Chili paprika punainen4.9g2kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana130g158kcal6.4g19.4g6g4.8g
Valittu annoskoko65g79kcal3.2g9.7g3g2.4g
Annoskoko puolitettuna33g40kcal1.6g4.9g1.5g1.2g
Arvot/100g100g121kcal4.9g14.9g4.6g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503