Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 15g11kcal0.3g2.3g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.3kcal0.1g1.1g0g0.5g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g3.8g2.6kcal0g0.2g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)9g8kcal0.1g0.3g0.7g0g
Kasvisliemikuutio 0.8g2.5kcal0.1g0.1g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.6kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana132g66kcal1.4g9.2g1.8g1.2g
Valittu annoskoko66g33kcal0.7g4.6g0.9g0.6g
Annoskoko puolitettuna33g17kcal0.4g2.3g0.5g0.3g
Arvot/100g100g51kcal1.1g7g1.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445