Hernekeitto

Liota herneet 2 litrassa vettä yön yli.
Kun alat keittää soppaa, lisää joukkoon laakerinlehtiä, kokonaisia maustepippureita, liemikuutiot ja porkkanat ja sipulit.

Keitä 2 tuntia, lisää vielä vettä 0,5 litraa.

Lisää kinkut.

Lisää lopuksi kerma ja anna vielä hetken hautua.

Tarkista suola.

Nautiskele.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 434 grammaa

Kimbbaz
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne, kuivattu, Rainbow75g212kcal13.4g47.7g0.7g7.5g
Palvikinkku HK 3%90g90kcal16.2g0.5g2.7g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)53g84kcal1.4g1.4g7.9g0g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.4g1.2kcal0g0g0.1g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow2g5.1kcal0.2g0.2g0.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Sipuli (kuorittu)18g4.9kcal0.2g0.9g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1302g815kcal63.2g105.8g23.8g17.4g
Valittu annoskoko651g408kcal31.6g52.9g11.9g8.7g
Annoskoko puolitettuna326g204kcal15.8g26.5g6g4.4g
Arvot/100g100g63kcal4.9g8.1g1.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281380