Mansikka-Raparperi Vispipuuro

1L vettä
500g mansikoita
200g raparperia
1,5dl mannasuurimoita
40g sokeria
Laita kattilaan pieniksi pilkotut raparperit, sokeri ja vesi.

Keitä n. 10min.

Vatkaa joukkoon mannasuurimot (Nalle) ja keitä 5min (tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Nosta puuro hellalta ja vispilöi kylmät mansikat sekaan.

(Ei haittaa vaikka mansikat jäisivät "kokonaisiksi" ;) .
Jäähdytä n. puoli tuntia.

Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi (tässä vaiheessa mansikatkin rikkoutuvat.

Lisäämällä mansikat puuroon vasta keittämisen jälkeen saat niistä enemmän makua ja säästät arvokkaita vitamiineja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Miitu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3500g0kcal0g0g0g0g
Mansikka 1750g814kcal8.7g147g3.5g33.2g
Raparperi 700g236kcal4.8g38.5g0.7g9.8g
Mannasuurimot nalle (Raisio), annos 40g420g1512kcal50.4g294g10.1g16.8g
Sokeri 140g568kcal0g139.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13020g6261kcal127.8g1238.8g28.6g119.6g
Valittu annoskoko6510g3130kcal63.9g619.4g14.3g59.8g
Annoskoko puolitettuna3255g1565kcal32g309.7g7.2g29.9g
Arvot/100g100g48kcal1g9.5g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=295483