Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 152g1103kcal1.8g0.6g123.6g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 14g57kcal0.4g13.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 118g148kcal13g0.3g10.6g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g160g960kcal38.4g10.6g86.4g0g
Leivinjauhe 4g7kcal0.2g1.5g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 102g337kcal2g3.1g35.7g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl18g115kcal2.5g0.6g11.3g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g84g131kcal0.3g31.9g0.3g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1304g5715kcal117.2g124.4g535.8g1.4g
Valittu annoskoko652g2858kcal58.6g62.2g267.9g0.7g
Annoskoko puolitettuna326g1429kcal29.3g31.1g134g0.4g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223