Omenapiirakka

-Murotaikina (pakaste)
-noin 2 rkl fariinisokeria
-4 omenaa (hapanta)
-noin 2 rkl margariinia
- pari kourallista neljänviljanhiutaleita
-kanelia

Sulata murotaikina ja painele se vuokaan pohjalle ja reunoille.

Lado päälle omenalohkot.

Ripottele omenien päälle kanelia.

Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja neljänviljanhiutaleet, "murusta" omenien päälle.

Ripottele vielä fariinisokeri päällimmäiseksi.

Paista 200-225 asteisen uunin keskitasolla n. 20min, tai kunnes taikinan reunat ovat kullanruskeita.

Ihan älyttömän hyvää! Varsinkin vaniljakastikkeen kanssa.

Tosi hyvää myös kylmänä.

Annosmäärä riippuu tietty annosten koosta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Peppi87

Peppi87 sanoi...

Helppo ja nopea. :)

maanantai 12.01.2009 klo 12:07

AineksetMääräEnergiaPHRK
Murotaikina Sunnuntai (Raisio), annos 400g2396g11020kcal143.7g1078g694.7g24g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g180g701kcal0.4g174.3g0g0g
Neljänviljan täysjyvähiutale Nalle 1dl (40g)599g1917kcal65.9g377.3g16.8g71.9g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen240g958kcal16.8g4.8g95.8g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 3114g1202kcal5g254.1g2.8g46.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13056g31593kcal463.6g3777g1620.2g285.2g
Valittu annoskoko6528g15797kcal231.8g1888.5g810.1g142.6g
Annoskoko puolitettuna3264g7898kcal115.9g944.3g405.1g71.3g
Arvot/100g100g242kcal3.6g28.9g12.4g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96751