Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 50g15kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Voi 2.5g18kcal0g0g2g0g
Kesäkurpitsa zucchini 500g90kcal2.8g12.5g2g3.5g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g38g105kcal7.1g0g8.2g0g
Basilika, tuore 13g3.4kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1309g469kcal22.2g30.8g24.8g9.2g
Valittu annoskoko655g234kcal11.1g15.4g12.4g4.6g
Annoskoko puolitettuna327g117kcal5.6g7.7g6.2g2.3g
Arvot/100g100g36kcal1.7g2.4g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=371015