Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g120g66kcal3.7g7.7g2.4g0g
Lihaliemikuutio Maggi26g74kcal2.4g1.9g6.1g0g
Kukkakaali 2380g573kcal43.1g52.3g7.1g54.7g
Palvikinkku HK 3%421g421kcal75.7g2.1g12.6g0g
Vesi3605g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13104g2266kcal249.8g128g56.4g109.4g
Valittu annoskoko6552g1133kcal124.9g64g28.2g54.7g
Annoskoko puolitettuna3276g567kcal62.5g32g14.1g27.4g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830