Täydellinen kasvissosekeitto II

3 kpl perunoita
3 kpl porkkanoita
1-2 kpl sipuleita
1 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl kasvisliemikuutioita
6 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1 tl sokeria
valkopippuria
oliiviöljyä

Pese kasvikset ja kuori ne. Viipaloi porkkanat ja sipulit, lohko perunat ja pilko valkosipulinkynsi.

Kuullota porkkanat ja sipulit oliiviöljyssä.

Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja pilkottu valkosipulinkynsi.

Kiehuta seosta, kunnes kaikki osaset ovat kypsiä.

Tämän jälkeen soseuta seos ja lisää sen jälkeen ruokakerma ja mausteet.

Jos haluat ruokaan lisämakua, niin kannattaa kokeilla keiton maustamista esimerkiksi
oreganolla tai basilikalla.

Kiehauta keittoa ja tarjoile.

Tämän ruoan vahvikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi patonki, jonka paistat ruoan kypsymistä odotellessa.

Jos haluat keittoon sakeutta lisää, niin sitä saat lisäämällä perunan määrää.

Resepti on löydetty Kotikokista.

Kerroin 1,14

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g162g97kcal2.4g21.1g0.2g1.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g70g20kcal0.4g4.2g0.1g1.7g
Sipuli (kuorittu)54g15kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.2g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g2.6g24kcal0g0g2.6g0g
Vesi263g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g25g29kcal0.6g1.5g2.2g0.4g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g77g46kcal0.8g3.4g3.1g0.5g
Sokeri 1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1313g476kcal10.2g69g16.6g10g
Valittu annoskoko656g238kcal5.1g34.5g8.3g5g
Annoskoko puolitettuna328g119kcal2.6g17.3g4.2g2.5g
Arvot/100g100g36kcal0.8g5.3g1.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=322835