Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 4000g962kcal72.4g88g12g92g
Lihaliemikuutio Maggi55g154kcal4.9g3.8g12.6g0.1g
Vesi1500g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%1000g1600kcal27g27g150g0g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13120g5461kcal209.6g241.4g349.6g186.8g
Valittu annoskoko6560g2730kcal104.8g120.7g174.8g93.4g
Annoskoko puolitettuna3280g1365kcal52.4g60.4g87.4g46.7g
Arvot/100g100g42kcal1.6g1.8g2.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138871