Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 90g35kcal0.9g6.2g0.2g2.3g
Palsternakka 42g27kcal0.2g5g0.2g1.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g66g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)4.5g11kcal0.5g0.1g1g0.1g
Vesi282g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g4.2g4.8kcal0g1g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 113g43kcal0.2g9.2g0.1g1.7g
Mustapippuri, annos 1g0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g42g89kcal9.7g0g5.5g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g14g20kcal0.4g0.9g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1316g496kcal25.6g51.4g17.6g14.2g
Valittu annoskoko658g248kcal12.8g25.7g8.8g7.1g
Annoskoko puolitettuna329g124kcal6.4g12.9g4.4g3.6g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712