Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 4796g1154kcal86.8g105.5g14.4g110.3g
Oliiviöljy 162g1431kcal0g0g161.9g0g
Tonnikala öljyssä 1109g2105kcal300.8g0g99.8g0g
Valkosipuli 72g78kcal5.7g11.7g0.4g1.5g
Sitruunamehu, laimentamaton180g38kcal0.5g2.9g0g0.2g
Vesi270g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13176g9611kcal787.6g240.2g553g224g
Valittu annoskoko6588g4805kcal393.8g120.1g276.5g112g
Annoskoko puolitettuna3294g2403kcal196.9g60.1g138.3g56g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=141083