Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g3196g11506kcal447.5g2173.4g99.1g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g160g40kcal0.7g13.5g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g40g42kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 2317g3261kcal43.3g12.7g319.1g110.3g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )400g3596kcal0g0g399.5g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g240g952kcal52.7g0g79.1g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g240g930kcal79.1g0g68.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13184g40651kcal1253g4412.2g1930.4g223.4g
Valittu annoskoko6592g20326kcal626.5g2206.1g965.2g111.7g
Annoskoko puolitettuna3296g10163kcal313.3g1103.1g482.6g55.9g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437961