Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi29g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis31g35kcal6.9g0g0.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.8g6.1kcal0g0g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1g3.6kcal0.1g0.7g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Ketsuppi, Heinz1.5g1.5kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana132g94kcal14g2.4g3.2g0g
Valittu annoskoko66g47kcal7g1.2g1.6g0g
Annoskoko puolitettuna33g23kcal3.5g0.6g0.8g0g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079