Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g13g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 3.7g0.5kcal0g0g0g0g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki10g8kcal1.3g0.2g0.2g0g
Hunajameloni kuorittu 8.7g3.2kcal0.1g0.7g0g0.1g
Parsakaali brokkoli 5g1.8kcal0.2g0.1g0g0.1g
Saksanpähkinä 1.7g12kcal0.3g0.1g1.1g0.3g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g1.5g1.1kcal0g0.3g0g0g
Persilja 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g12g10kcal0.7g1.8g0g0g
Kananmuna, keitetty 8.2g12kcal1g0g0.8g0g
Rypsiöljy 1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml1.2g0.3kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana132g127kcal7.6g7.4g6.8g1.4g
Valittu annoskoko66g63kcal3.8g3.7g3.4g0.7g
Annoskoko puolitettuna33g32kcal1.9g1.9g1.7g0.4g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004