Kikherneitä tomaattikastikkeessa

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä curryn (tai punaisen currytahnan) ja inkiväärin(inkivääritahnan) kanssa.l
isää tomaattimurska, anna kiehua miedolla lämmöllä n.30 min. mausta suolalla ja pippurilla, hunajalla ja (balsami) viinietikalla.

Lisää lopuksi kikherneet ja anna hautua vielä hetki.

Hyvää tumman riisin kanssa ateriana tai lisäkkeenä, miksei myös vaikka pitaleivän välissä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Vittra
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 1g8.7kcal0g0g1g0g
Sipuli (kuorittu)4.2g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Currytahna punainen (Pirkka)0.4g0.9kcal0g0g0.1g0g
Pirkka luomu tomaattimurska35g11kcal0.5g2.3g0.2g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 21g28kcal1.8g3.7g0.4g1.1g
Hunaja 1.4g4.6kcal0g1.1g0g0g
Viinietikka 2.1g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana132g110kcal4.8g14.8g3.4g2.4g
Valittu annoskoko66g55kcal2.4g7.4g1.7g1.2g
Annoskoko puolitettuna33g28kcal1.2g3.7g0.9g0.6g
Arvot/100g100g83kcal3.6g11.2g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85570