Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 26g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.6g2.1kcal0.3g0.2g0g0g
Kaurahiutale 4.2g16kcal0.6g2.4g0.3g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 14g47kcal1.4g9.5g0.2g0.5g
Ruisjauho kokojyväjauho 17g52kcal1.5g9.5g0.3g2.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana133g317kcal7.6g43.2g11g6.6g
Valittu annoskoko66g159kcal3.8g21.6g5.5g3.3g
Annoskoko puolitettuna33g79kcal1.9g10.8g2.8g1.7g
Arvot/100g100g239kcal5.7g32.5g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417