Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi292g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis312g350kcal68.7g0g9.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g8.3g61kcal0.1g0.1g6.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g36kcal1.1g7.3g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)23g6.2kcal0.3g1.1g0g0.4g
Ketsuppi, Heinz15g15kcal0.1g3.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1320g935kcal140.6g24g32.4g2g
Valittu annoskoko660g468kcal70.3g12g16.2g1g
Annoskoko puolitettuna330g234kcal35.2g6g8.1g0.5g
Arvot/100g100g71kcal10.7g1.8g2.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079