Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1143g3454kcal204.8g554.2g11.4g122.3g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g686g2160kcal82.3g6.9g205.7g0g
Vesi4571g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)137g37kcal1.8g6.6g0.3g2.3g
Sinappi 34g45kcal1.5g4.8g2.1g0.6g
Lihaliemikuutio Maggi38g106kcal3.4g2.6g8.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13216g11602kcal587.6g1150.2g456.4g250.4g
Valittu annoskoko6608g5801kcal293.8g575.1g228.2g125.2g
Annoskoko puolitettuna3304g2901kcal146.9g287.6g114.1g62.6g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281576