Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g125g25kcal0.7g4.7g0.4g1.7g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 38g4.7kcal0.4g0.4g0.1g0.4g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki100g80kcal13g2g2g0g
Hunajameloni kuorittu 88g32kcal0.6g6.8g0.1g0.7g
Parsakaali brokkoli 50g18kcal2.3g1g0.2g1.3g
Saksanpähkinä 18g119kcal2.6g0.6g11.4g2.8g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g15g11kcal0.4g2.5g0g0g
Persilja 5g1.4kcal0.1g0.1g0g0.4g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g115g104kcal7.2g18.4g0.3g0g
Kananmuna, keitetty 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Rypsiöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml13g2.6kcal1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1322g1268kcal77.2g73.4g73g14.6g
Valittu annoskoko661g634kcal38.6g36.7g36.5g7.3g
Annoskoko puolitettuna331g317kcal19.3g18.4g18.3g3.7g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004